Zöldségpörkölt hozzávalók:
2 tk. pirospaprika
1 ek. paprika krém
1 ek. vegamix
3 ek. szójatejföl
3 tk. kukorica keményítő
1 vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só
zöldség (kukorica, borsó,
csicseriborsó, répa, zöldbab, kidnybab)
Elkészítés:
A hagymákat
megpirítjuk, majd belerakjuk a fűszereket, valamint utána a zöldségeket.
Először azokat, amik teljesen nyersek, majd a fagyaszottakat és a konzerveket. Ezután
belekeverjük a szójatejfölt is. A kukoricakeményítőt kis vízzel összekeverjük,
és utána lehet beletenni a pörköltbe.
Zabpehely fasírt
Hozzávalók:
2 tk só
2 ek. vegamix
Elkészítés:
A tepsibe
beleegyengetjük a zabpelyhet, rászórjuk a sót és a vegamixet. A dupla
mennyiségű vizet forralunk, ráöntjük, összekeverjük, alufóliával letakarjuk és
kb. fél órát magas lángon sütjük.