Hozzávalók:
1-2 tofu
0,25 kg kukorica
0,25 kg gomba
0,2 kg sárgaborsó
4-5 szál sárgarépa
2 fej hagyma
6 gerezd fokhagyma
0,5 l tej/ 0,25 l növényi főzőtejszín/ tejföl
1 tk. borsikafű
1 tk. pirospaprika
1 ek. ételízesítő
2 tk. curry
só
Elkészítés:
A sárgaborsót előző nap este beáztatjuk, majd azzal kezdjük a főzést. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát vízen megpirítjuk. Ha már megüvegesedett, hozzáadjuk a kockára vágott tofut, a curry-t, az ételízesítőt, a pirospaprikát, valamint még néhány forgatás után a feldarabolt sárgarépát és gombát. Ha elkezd puhulni, akkor a kukoricát is beletesszük, majd tejjel felöntjük. Fedő alatt 15-20 percig főzzük közepes tűzön. Tésztával vagy kenyérrel lehet fogyasztani.