Rakott krumpli - variációk egy témára

Hozzávalók (alap):
1 kg krumpli
3-4 vöröshagyma
2-3 karika gabonakolbász/ virsli/füstölt tofu
növényi tejföl


Hozzávalók (plusz):
zöldségek, kukorica, bab
liszt
                                                     mustár
                                                     citromlé

Elkészítés: 
Megpucoljuk a krumplit és a hagymát, felszeleteljük vékony csíkokra, majd rétegezzük úgy a kiolajozott tepsiben, hogy hagyma, só, krumpli, só, hagyma, gabonakolbász, krumpli, só, hagyma, gabonakolbász és krumpli. Alufóliával letakarjuk és kb. 45 percig sütjük 200 fokon, addig míg meg nem puhul, akkor levesszük az alufóliát, öntünk a tetejére vegán tejfölt, majd még 15 percre visszatesszük a sütőbe pirulni. Ha szeretnénk kicsit növelni a mennyiséget, akkor a rétegek közé tehetünk különféle zöldségeket, illetve a végén nem csak vegán tejföllel önjük le, hanem készíthetünk liszt, citrom, mustár és só keverékéből egy öntetet. HA ez megsült és kihült, egy nagyon jól szeletelhető finom ételt kapunk.