Hozzávalók:
1 l paradicsomlé
20 gr paradicsom sürítmény
1 vöröshagyma
2 tk. paprika
1 ek. bazsalikom
1 ek. oregano
1 tk. borsikafű
0,5 tk. kakukkfű
0,5 tk majoranna
1 tk. sztívia (méz – ebből kicsit több kell bele)
petrezselyem
zellerlevél (egészben)
1 cs. barna liszt
víz
0,25 kg tészta/rizs
Elkészítés:
20 gr paradicsom sürítmény
1 vöröshagyma
2 tk. paprika
1 ek. bazsalikom
1 ek. oregano
1 tk. borsikafű
0,5 tk. kakukkfű
0,5 tk majoranna
1 tk. sztívia (méz – ebből kicsit több kell bele)
petrezselyem
zellerlevél (egészben)
1 cs. barna liszt
víz
0,25 kg tészta/rizs
Elkészítés:
A hagymát apróra szeljük és megpirítjuk vízen. Ezután belerakjuk a fűszereket (a petrezselymen kívül), majd a paradicsomlevet és a sűrítményt. Egy tálba belerakjuk a lisztet és összekeverjük vízzel, úgy hogy ne legyen túl híg. Beleöntjük a levesbe, majd még főzzük 5 percen át. Közben megfőzzük a tésztát külön, majd mikor megfőtt, ki vesszük a zellert és beleszórjuk a petrezselymet. Együtt vagy külön lehet tálalni.