Gyömbéres- currys sárgaborsó-krémleves

Hozzávalók:
0,5 kg sárgaborsó
1 ek. vegamix (vegeta)
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
víz
1 ek. méz/ 1 tk sztívia
3 tk. curry
egy hüvelykujjnyi friss gyömbér/
ízlés szerinti őrölt gyömbér
2 dl szójatejföl/növényi főzőtejszín
                                                     kb. 2 kk. curry
                                                     liszt
Elkészítés:
A sárgaborsót megfőzzük. A nagyobb darabokra vágott vöröshagymával, a fokhagymával, a vegamixszel és a kockára vágott gyömbérrel újra felfőzzük. Ha a sárgaborsó megpuhult, botmixerrel vagy turmixszal krémesítjük a levest, ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a szójatejfölt, majd sűrítjük kicsit.  A levest újraforraljuk, ha szükséges, utána ízesítünk.