Hozzávalók:
A tésztához:
A tésztához:
2,5 dkg élesztő
szójatej/tejpor
vanília aroma
édesítő
só
A töltelékhez:
(attól függ, hogy milyen kalácsot
szeretnénk)
Tök + narancsa aroma + vanília
aroma + édesítő
2 puding + gyümölcs + édesítő
gesztenyepüré
Elkészítés:
Az élesztőt vízzel és mézzel
felfuttatjuk és a tészta többi hozzávalójához adjuk, majd jól átdagasztjuk. Fél
órát állni hagyjuk, majd megtöltjük (én el szoktam felezni és 2 rudat
csinálok), tepsibe tesszük és újabb fél órát állni hagyjuk. Ezután közepes
lángon barnára sütjük. Közben, hogy puha legyen, kenjük meg a tetejét egy kis
növényi tejjel.
Tökös töltelék:
Kisebb sütőtököt megsütünk,
kiszedjük a héjából, ízesítjük, és már lehet is tölteni a kalácsot.
Pudingos töltelék:
2 pudingot fél liter vízben
megfőzünk, édesítjük, lehűtjük, gyümölcsöt adunk hozzá, majd lehet tölteni.
Gesztenyés töltelék:
A gesztenyepürét lehet egy kis
reszelt almával dúsítani. Nem lesz olyan negédes, viszont a gesztenye ízét nem
veszíti el.