Hozzávalók:
0,5 kg lencse
2 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tk. borsikafű
2 tk. pirospaprika
1 ek. pritaminkrém (elhagyható)
2 babérlevél
3 ek. kukoricakeményítő
víz
Elkészítés:
0,5 kg lencse
2 vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 tk. borsikafű
2 tk. pirospaprika
1 ek. pritaminkrém (elhagyható)
2 babérlevél
3 ek. kukoricakeményítő
víz
Elkészítés:
A lencsét előző este beáztatjuk, vagy a főzés előtt 1-2 órával
leforrázzuk. Először vízen megpirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a
fűszereket és a fokhagymát. Beletesszük a leszűrt és lemosott lencsét,
felöntjük vízzel úgy, hogy ellepje a lencsét, majd addig főzzük, amíg a
lencse meg nem puhul. Ekkor kukoricakeményítővel kicsit besűrítjük.
Tésztával vagy rizzsel tálaljuk.