Gomba pörkölt:
Hozzávalók:
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 tk. pirospaprika
1 tk. borsikafű
kukoricakeményítő
Elkészítés:
A vöröshagymát
megpirítjuk, majd belerakjuk a fűszereket, az apróra vágott fokhagymát, a
gombát, és addig főzzük, amíg a gomba meg nem fő. Végül kukoricakeményítővel
besűrítjük, hogy palacsintába tölthető legyen.
Hozzávalók:
2 ek. szójatejpor - 2 dl tej
kurkuma
édesítő
egy csipet só
bubis víz
Elkészítés:
A liszt mennyiségét
csak az arányok miatt írtam. Úgy kel számolni, hogy ahány evőkanál liszt, annyi
palacsinta lesz. A tésztát kicsit hagyjuk állni, majd kisütjük. Én szinte olaj
nélkül sütöttem, minden 5-7. alá cseppentettem egy keveset.
Sajt:
Hozzávalók:
2 ek. liszt
1 ek. sörélesztő
citromlé
2 tk. vegamix
2 ek. növényi tejpor/
növényi tejföl
Elkészítés:
A lisztet
szárazon megpirítjuk, fölengedjük vízzel, majd beletesszük a többi hozzávalót.
Gombás
palacsinta elkészítése:
A palacsintákat betöltjük a gombapörkölttel, majd egy kisebb tepsibe, vagy
egy jénai tálba tesszük, és végül leöntjük sajtszósszal és egy fél óráig sütjük.