Gombás palacsinta sült sajt szósszal

Gomba pörkölt:
Hozzávalók:
1 kg gomba
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 tk. pirospaprika
1 tk. borsikafű
kukoricakeményítő



Elkészítés:
A vöröshagymát megpirítjuk, majd belerakjuk a fűszereket, az apróra vágott fokhagymát, a gombát, és addig főzzük, amíg a gomba meg nem fő. Végül kukoricakeményítővel besűrítjük, hogy palacsintába tölthető legyen. 

Palacsinta:
Hozzávalók:
130 g zabliszt
70 g barnaliszt
2 ek. szójatejpor - 2 dl tej
kurkuma
édesítő
egy csipet só
bubis víz

Elkészítés:
A liszt mennyiségét csak az arányok miatt írtam. Úgy kel számolni, hogy ahány evőkanál liszt, annyi palacsinta lesz. A tésztát kicsit hagyjuk állni, majd kisütjük. Én szinte olaj nélkül sütöttem, minden 5-7. alá cseppentettem egy keveset.

Sajt:
Hozzávalók:
2 ek. liszt
1 ek. sörélesztő
citromlé
2 tk. vegamix
2 ek. növényi tejpor/ növényi tejföl

Elkészítés:
A lisztet szárazon megpirítjuk, fölengedjük vízzel, majd beletesszük a többi hozzávalót.

Gombás palacsinta elkészítése: 
A palacsintákat betöltjük a gombapörkölttel, majd egy kisebb tepsibe, vagy egy jénai tálba tesszük, és végül leöntjük sajtszósszal és egy fél óráig sütjük.