Szószhoz:
0,5 l paradicsomlé/ 4 cs.
sűrített paradicsom
2 -3 nagy fej
vöröshagyma
1 ek. tengeri só
2 ek. vegamix
3-4 ek
bazsalikom
1 tk. oregano
1 tk. majoránna
1 tk borsikafű
2 tk.
pirospaprika
2-3 cs. víz
1 tk sztívia/ 1
ek. méz (ízlés szerint ajánlott)
zöldség keverék
(kb. 75 dkg) - gomba, répa, kidney bab, kukorica
lasagne tészta
zabtejföl
(növényitejföl, 1 cs. zabliszt, 2 tk. mustár, só, citromlé, víz)
Elkészítés:
A hagymát megpároljuk, majd beletesszük a fűszereket, a paradicsomlevet,
a vizet, és főzzük egy kevés ideig. Eközben megpároljuk a zöldségkeveréket. Ha
párolóval dolgozunk, akkor a sót a végén keverjük bele, ha nem, akkor az elején
a vízbe tesszük. A tepsibe öntünk egy kis szószt, hogy ellepje az alját, majd
jön rá egy sor tészta. Megint egy kis
szósz, a zöldség fele, újra egy kis szósz, tészta, szósz, zöldség, szósz,
tészta, és végül szósz. Ebben a sorrendbe felpakoljuk, (lehet több emeletesre
is készíteni) és végül ráöntjük a tejfölt. Hagyjuk egy kicsit állni, majd
tegyük be a sütőbe közepes lángon 45 percre.(Én mostanában úgy készítettem el, hogy a zöldséget együtt főztem meg a paradicsomlével. Ekkor csak arra kell vigyázni, hogy legyen elég lé az aljára és a tetejére is, amint végül ráöntünk.)