Lasagne


Hozzávalók:
Szószhoz:
2 -3 nagy fej vöröshagyma
1 ek. tengeri só
2 ek. vegamix
3-4 ek bazsalikom
1 tk. oregano
1 tk. majoránna
1 tk borsikafű
2 tk. pirospaprika
0,5 l paradicsomlé/ 4 cs. sűrített                                                                paradicsom
                                                     2-3 cs. víz
                                                    1 tk sztívia/ 1 ek. méz (ízlés szerint                                                             ajánlott)
                                                    zöldség keverék (kb. 75 dkg) - gomba,                                                        répa, kidney bab, kukorica
                                                     lasagne tészta

                                                   zabtejföl (növényitejföl, 1 cs. zabliszt,                                                         2 tk. mustár, só, citromlé, víz)

Elkészítés:
A hagymát megpároljuk, majd beletesszük a fűszereket, a paradicsomlevet, a vizet, és főzzük egy kevés ideig. Eközben megpároljuk a zöldségkeveréket. Ha párolóval dolgozunk, akkor a sót a végén keverjük bele, ha nem, akkor az elején a vízbe tesszük. A tepsibe öntünk egy kis szószt, hogy ellepje az alját, majd jön rá egy sor tészta. Megint egy kis szósz, a zöldség fele, újra egy kis szósz, tészta, szósz, zöldség, szósz, tészta, és végül szósz. Ebben a sorrendbe felpakoljuk, (lehet több emeletesre is készíteni) és végül ráöntjük a tejfölt. Hagyjuk egy kicsit állni, majd tegyük be a sütőbe közepes lángon 45 percre.
(Én mostanában úgy készítettem el, hogy a zöldséget együtt főztem meg a paradicsomlével. Ekkor csak arra kell vigyázni, hogy legyen elég lé az aljára és a tetejére is, amint végül ráöntünk.)