A férjem szerint olyan mint a tojásrántotta, én életemben nem ettem, de ha ő mondja!
Hozzávalók:
1 vöröshagyma, felaprítva
2 gerezd fokhagyma, felaprítva
3 cm-es gyömbérdarab lereszelve
6 érett paradicsom apróra vágva
1 tk. kömény
1 tk. kurkuma
2 tk. őrölt koriander
1 tk. sörélesztőpehely
1 tk. paprika
500 g csicseriborsó (konzerv)
250 g kukorica (konzerv)
lencse (vörös lencse)
spenót
2 tk. borsikafű
3 ek. vegamix
1 citrom leve
növényi tejszín/tejföl
Elkészítés:
A hagymát, a fokhagymát, a gyömbért és a paradicsomot késes robotgéppel összeturmixoljuk. Felfőzzük, majd hozzáadjuk a fűszereket és az élesztőpelyhet. Forraljuk együtt, majd keverjük bele a (vörös) lencsét (előre megfőzhetjük) és a növényi tejszínt. Főzzük addig, amíg a lencse megpuhul, majd adjuk hozzá a csicserit, a kukoricát, a spenótot, és facsarjuk rá a citrom levét. Ehetjük külön is, vagy főtt barna rizzsel.