Hozzávalók:
2 fej hagyma
60-80 dkg savanyú káposzta
őrölt pirospaprika
liszt
só
a gombócokhoz:
15 dkg liszt
15 dkg gríz (búzadara) - kuszkusz
9 dkg zabpehelyliszt
víz
1 tk só
Elkészítés:
A hagymát vízen megpároljuk. Ha
megpuhult, hozzáadjuk a káposztát (a levével együtt!), sózzuk, és felöntjük kb 1,5 l vízzel. Eközben
megfőzhetjük a rizst. Amíg fő,
összeállítjuk a gombócokat - a hozzávalókat csomómentesre keverjük annyi vízzel,
hogy galuskatésztát kapjunk. Amikor a káposzta kezd készre puhulni, a
gombócokat beleszaggatjuk, kézzel gombócokat formálunk, vagy egy kiskanállal a
forró lébe szaggatjuk. Hozzáborítjuk a rizst. Végül a pirospaprikás rántást
adjuk hozzá - a kevés pirospaprikától szép színt kap a "levesünk".