Mandulás zabkeksz

Hozzávalók:
300 g összetört zabpehely
100 g gyümölcscukor vagy 2-3 ek. sztívia
1 csomag vaníliás cukor vagy 1 tk vaníliapor
1/2 tk. só
100 g mazsola
100 g napraforgómag
100 ml olaj - elhagyható
1 csésze puffasztott amarant


120 g mandula
250 ml víz

Elkészítés:
A felső összetevőket egy tálba összekeverjük. A mandulából és vízből mandula krémet készítünk turmix-szal és a többi összetevőhöz adjuk, majd jól összekeverjük. Egy teáskanállal kis rakásokat teszünk egy papírral bélelt tepsibe. Ebből az adagból kb 2 tepsi lesz. 175 °C-on kb. 20-25 percig aranysárgára sütjük. 
Variációk: mazsola helyett rakhatunk bele más aszalt gyümölcsöt.