Mandulás mézeskalács

Hozzávalók:
200 g margarin (Alsan)
200 g gyümölcscukor vagy kb. 20 g sztívia
100 g méz-marcipán (elhagyható)
1 csomag mézeskalács fűszer
1 tk. citromhéjaroma (citromhéj)
1 csipet só
2 ek. darált lenmag vagy tojáshelyettesítő por
100 g darált mandula
                                                     200 g tönkölyliszt
                                                     250 g tönkölyfehérliszt
                                                     100 g mandula lapocska

Elkészítés:
A margarint, a cukrot és a marcipánt jól elkeverjük, majd a többi hozzávalót is hozzákeverjük. A tésztát 30 percre a hűtőbe tesszük, majd egy enyhén lisztes nyújtódeszkán vékonyra nyújtjuk és a mézeskalácsa szaggatóval kiszaggatjuk. Egy tepsit kibélelünk papírral, majd megszórjuk jól mandulalapocskákkal és a mézeskalácsot rárakjuk. 180 °C-on 15 percig sütjük.