Hozzávalók:
1 -2 cs. liszt - lehet zabliszt és kukorica liszt is
1 ek. sütőpor
1 kk. sztívia
1 tk. pirospaprika
1-2 ek. őrölt lenmag
egy kevés víz
1 cs. reszelt cukkini
1 cs. kukorica
1/2 cs friss paprika darabok
1 cs. növényi tej vagy 2 ek. tejpor
1/4 cs. friss koriander darabok vagy 2 tk. fűszer
1 (zöld)hagyma
nagyon kevés kókuszzsír a sütéshez
Elkészítés:
Az őrölt lenmagot összekeverjük a vízzel és állni hagyjuk. Összekeverjük a száraz hozzávalókat. Feldaraboljuk a zöldségeket. A tejet és a megdagadt lenmagot hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Jól elkeverjük. Hozzáadjuk a zöldségeket és a koriandert is. Felmelegítünk egy palacsintasütőt. Megkenjük egy nagyon pici olajjal, hogy ne ragadjanak le a fasírok. Egy kanálnyi masszát teszünk a forró palacsintasütőbe. Kicsit ellapítjuk. A hőfokot közepesre tesszük. Amikor megsült az egyik fele, megfordítjuk és sütjük a másik felét is, míg arany barna nem lesz. Fontos, hogy ne fordítsuk meg túl hamar, mert akkor a közepe nem sül meg szépen. Krumplipürével nagyon ízletes.