Hozzávalók:
150 g margarin (Alsan bio)
160 g gyümölcscukor vagy ennek megfelelő sztívia
3 tk. darált lenmag vagy tojáshelyettesítő por
4 banán
200 g tönkölyliszt
200 g tönkölyfehérliszt
100 g kissé összetört zabpehely
3 tk. foszfát mentes sütőpor
1/2 tk. só
100 g darabolt dió
1/2 tk. vanília por vagy 1/2 csomag vaníliás cukor
1/2 tk citromhéjaroma (citromhéj)
1/2 tk. narancshéjaroma (narancshéj)
Elkészítés:
150 g margarin (Alsan bio)
160 g gyümölcscukor vagy ennek megfelelő sztívia
3 tk. darált lenmag vagy tojáshelyettesítő por
4 banán
200 g tönkölyliszt
200 g tönkölyfehérliszt
100 g kissé összetört zabpehely
3 tk. foszfát mentes sütőpor
1/2 tk. só
100 g darabolt dió
1/2 tk. vanília por vagy 1/2 csomag vaníliás cukor
1/2 tk citromhéjaroma (citromhéj)
1/2 tk. narancshéjaroma (narancshéj)
Elkészítés:
A margarint a gyümölcscukorral egy gépi habverővel összedolgozzuk, majd a darált lenmagot vagy tojáshelyettesítő port is hozzáöntjük. A banánt egy villával összetörjük, majd azt is hozzáadjuk. A liszteket a fűszerekkel és a sütőporral összekeverjük, majd a banános masszához adjuk. Végül a diót is a masszához keverjük. A tésztát egy jól kiolajozott formába tesszük és 170 °C kb. 50 percig sütjük.