Spenótos lasagne

Hozzávalók:
1 doboz lasagne tészta
0,5 kg spenót
0,25 kg kukorica
vegamix
3 hagyma
2 dl növényi tejföl
1 cs. zabpehely
2 tk. mustár
2 tk. citromlé
kukoricakeményítő
                                                     1 füstölt tofu
Elkészítés:
Megpirítjuk a hagymát, majd belerakjuk a vegamixet, a sót és a spenótot, amit előtte már összeturmixoltunk. A spenótot megfőzzük, majd beletesszük a kukoricát és egy kis kukoricakeményítővel sűrítjük. Közben 2 hagymát külön megpirítunk és összeturmixolunk a növényi tejföllel, a zabpehellyel, a mustárral, a citromlével és a sóval. Miután ezek elkészültek, belerétegezzük a tepsibe a következő sorrendben: először egy kis spenótos lé, majd tészta, spenót és tészta. Így tovább, amíg van mit rétegeznünk. A tetejére ráöntjük a tejfölt. Én egyből be szoktam rakni a sütőbe, de ha hagyjuk lefedve állni egy órát, akkor hamarabb megsül. 15 perc sütés után, amikor a tejfül már kezd megkeményedni, rászórjuk a lereszelt tofut.