Savanyúkáposztás rakott

Hozzávalók:
0,5 kg tészta
0,5kg lencse
0,5 kg savanyúkáposzta
vegamix
babérlevél
zabpehely
2 dl növényi tejföl
hagyma
2 tk mustár
                                                     1 ek citromlé
Vegi öntet:
2 dl növényi tejföl
1 ek. mustár
1 cs. zabpehely
2 ek. citromlé
1 hagyma
víz

Elkészítés:
A tésztát kifőzzük. A lencsét babérlevéllel, vegamix-szel és sóval megfőzzükés tepsibe rétegezzük a következő képpen: tészta az alján, rá a káposzta és végül a lencse. Ráönthetünk még egy kis vegi öntetet, amit az alábbi módon készítünk el: megpirítjuk a hagymát, a többi hozzávalóval összeturmixoljuk és ráöntjük a rakottra. Ezután 20-25 percig sütjük, amíg a teteje kicsit megkeménykedik és megbarnul.