Hozzávalók:
zöldségek - Itt el lehet engedni a
fantáziát! Szempont lehet, hogy mi van otthon, mit szeret a család, mit
szeretek én, vagy éppen mit lehet beszerezni. Az én verziómban kukorica,
sárgarépa, bab, csicseriborsó és padlizsán volt.
kb. 0,5 kg bab/sárgaborsó
2 ek.mustár
citromlé
citromlé
2 hagyma
só
(köles)
Előző este (vagy
aznap forró vízbe) beáztatjuk a sárgaborsót vagy a babot -attól függően, hogy
miből akarjuk készíteni a majonézt-, majd a főzést is velük kezdjük. Mellette
megfőzzük a tésztát is, megpároljuk a zöldségeket, majd összeöntjük és
összekeverjük őket. Ezek után elkészítjük a majonézt a következőképpen: megpirítjuk
vízen a hagymát, majd a mustárral, citromlével, sóval és a babbal/sárgaborsóval
összetumixoljuk. Ha túl hígra sikerült, akkor lehet bele egy kis zabpelyhet
turmixolni és pár percet főzni, de nagyon vigyázzunk a főzésénél, mert a
zabpehellyel nagyon hamar leég. Állandóan kevergessük! Ha kész a majonéz, ráöntjük,
és már tálalhatjuk is a finom ebédet.