Majonézes tésztasali (vegán)

Hozzávalók:
0,5 kg tészta
zöldségek - Itt el lehet engedni a fantáziát! Szempont lehet, hogy mi van otthon, mit szeret a család, mit szeretek én, vagy éppen mit lehet beszerezni. Az én verziómban kukorica, sárgarépa, bab, csicseriborsó és padlizsán volt.
kb. 0,5 kg bab/sárgaborsó
2 ek.mustár
                                                     citromlé
                                                     2 hagyma
                                                     só
                                                     (köles)
Elkészítés:
Előző este (vagy aznap forró vízbe) beáztatjuk a sárgaborsót vagy a babot -attól függően, hogy miből akarjuk készíteni a majonézt-, majd a főzést is velük kezdjük. Mellette megfőzzük a tésztát is, megpároljuk a zöldségeket, majd összeöntjük és összekeverjük őket. Ezek után elkészítjük a majonézt a következőképpen: megpirítjuk vízen a hagymát, majd a mustárral, citromlével, sóval és a babbal/sárgaborsóval összetumixoljuk. Ha túl hígra sikerült, akkor lehet bele egy kis zabpelyhet turmixolni és pár percet főzni, de nagyon vigyázzunk a főzésénél, mert a zabpehellyel nagyon hamar leég. Állandóan kevergessük! Ha kész a majonéz, ráöntjük, és már tálalhatjuk is a finom ebédet.