Vegán tojásrántotta


Hozzávalók:
3 nagy fej vörös hagyma
2 db zöld/piros paprika
1-2 tk kurkuma
1 tk. borsikafű
1-2 gerezd fokhagyma
1-2 tk só
1 ek. vegamix
2 db füstölt tofu
0,25 kg sárgaborsó


Elkészítés:
A sárgaborsót beáztatjuk előző este, vagy előtte forró vízbe állni hagyjuk egy órára. Külön megfőzzük a sárgaborsót és összeturmixoljuk. A hagymákat és a paprikát apró darabokra vágjuk, majd vízen megpirítjuk. Amikor a hagyma kissé megbarnult, felöntjük egy kis vízzel, és belerakjuk a fűszereket. Miután elfőtt a víz, adjunk hozzá még egy keveset az apróra vágott tofuval együtt. Addig főzzük, amíg a víz elpárolog, és olyan állaga nem lesz, mint a tojásrántottának. Végül hozzákeverjük az összeturmixolt sárgaborsót. Kenyérrel fogyaszthatjuk.