Hozzávalók:
2 db zöld/piros
paprika
1-2 tk kurkuma
1 tk. borsikafű
1-2 gerezd
fokhagyma
1-2 tk só
1 ek. vegamix
2 db füstölt
tofu
Elkészítés:
A sárgaborsót
beáztatjuk előző este, vagy előtte forró vízbe állni hagyjuk egy órára. Külön
megfőzzük a sárgaborsót és összeturmixoljuk. A hagymákat és a paprikát apró darabokra
vágjuk, majd vízen megpirítjuk. Amikor a hagyma kissé megbarnult, felöntjük egy
kis vízzel, és belerakjuk a fűszereket. Miután elfőtt a víz, adjunk hozzá még
egy keveset az apróra vágott tofuval együtt. Addig főzzük, amíg a víz elpárolog,
és olyan állaga nem lesz, mint a tojásrántottának. Végül hozzákeverjük az
összeturmixolt sárgaborsót. Kenyérrel fogyaszthatjuk.