A reggeli
kásákhoz egy kis kreativitás kell. Szeretnék most ötleteket adni, hogy aztán
variálhasd úgy, ahogy kedved tartja. Én sem szoktam mindent használni a
felsoroltak közül, de mindenki mást tud beszerezni, és esetleg mindenkinek más
ízlik.
Gabonák, amiket fel lehet
használni:
árpa(pehely)
rozs(pehely)
kuszkusz
köles (cukorbetegeknek magában nem
ajánlott)
hajdina
búzadara
kukoricadara
rizs
gersli
Elkészítés:
1. pudinggal - bármilyen
ízesítésűvel meg lehet bolondítani a kását. 1 vagy 2 zacskóval is lehet használni. A
lényeg az, hogy a víz és növényi tejmennyiségéhez számítsuk hozzá, hogy 1
pudinghoz fél liter tej kell, továbbá, hogy mennyit vesz fel az adott gabona.
2. friss vagy fagyaszott
gyümölccsel - nem csak egy-két darabot adjunk hozzá, hanem legalább egy fél
kg-ot. Mikor már megfőtt a gabona, levesszük a tűzhelyről és belekeverjük a
gyümölcsöt.
3. fűszerekkel és aromával -
narancs, citrom vagy vanília aromával nagyon ízletes tud lenni egy kása. Ehhez
adhatunk még fahéjat, vagy mézeskalács fűszert, gyömbérport.
Ezeket lehet kombinálni.
Zabpehelykása cseresznyés pudinggal és szederrel |