Lilapárolt

Amikor az embernek nincs ötlete és nincs sok alapanyaga, akkor lesznek a legfinomabbak az ételek. A hétvégén én is így jártam.

Hozzávalók:
3-4 szál sárgarépa
3-5 maroknyi feldarabolt lilakáposzta
1 cs. csicseriborsó
0,25 kg kukorica
2 db vöröshagyma
1 tk. borsikafű
2 tk. vegamix
2 ek. szójaszósz
1 tk. curry

Elkészítés:
A csicseriborsót forró vízzel leöntjük és hagyjuk állni pár óráig, így hamarabb megfő. Ezután feltesszük főni külön a többi összetevőtől. Eközben a hagymát kissé megpirítjuk, majd rárakjuk a káposztát és a répát kevés vízzel, és fűszerezzük. Ha már megpárolódott a zöldség és megfőtt a csicseri, akkor összeöntjük őket, és hozzákeverjük a kukoricát. Még egy-két percig főzzük, hogy a zöldségek íze jobban összekeveredjen. Rizzsel vagy tésztával tálaljuk.