Hasonlóan a kásákhoz itt is csak
ötleteket szeretnék adni a finom reggelikhez. A felhasználható gabonák
ugyanazok.
Gabonák, amiket fel lehet
használni:
zab(pehely)
árpa(pehely)
rozs(pehely)
kuszkusz
köles (cukorbetegeknek magában nem
ajánlott)
hajdina
búzadara
kukoricadara
rizs
gersli
Elkészítés:
1. rakottan: előre kicsit meg kell
főzni a gabonát egy kis édesítővel, hogy tudjuk rétegezni. Lehet gyümölccsel,
pudinggal, fűszerrel, vagy ezek kombinációjával.
2. csak szimplán sülve: ez nagyon-nagyon
egyszerű, ha valakinek nincs sok ideje arra, hogy főzzön. Ebben az esetben ez
tökéletes! Minden hozzávalót beleteszünk egy tepsibe, a nyers gabonát, az
édesítőt, gyümölcsöt, fűszereket, pudingot és felöntjük forró vízzel vagy forró
növényi tejjel. Alufóliát rakunk a tetejére és be a sütőbe! A sütési idő a
gabonától függ. A rizsnek pl. kell egy óra, a kuszkusznak és a pelyheknek elég
csak fél óra.
Gyümölcsturmix-szal, kompóttal,
lekvárral fogyaszthatjuk.
Sült kuszkusz epres pudinggal és aszalt szilvával, plusz még egy kis fagyasztott meggyel |