Hát megint a férjemnek szerettem volna kedveskedni. Nagyon szerette a sajtos dolgokat és az íze hiányzott neki is és nekem is. Véletlenül akadtam erre a receptre egy vegán blogon.
Hozzávalók:
20 dkg főtt csicseriborsó
2/3 tk fekete só
1/4 tk só
1,1/2 ek mustár
1/4 hagyma
1 tk kókuszzsír (vagy más, semleges ízű olaj)
1 ek útifű maghéj
nagyjából 1, 1/2 dl
víz
Elkészítés:
A csicserit előző nap hideg vagy aznap forró vízbe áztatjuk, majd puhára főzzük. A hozzávalókat egy trumixba rakjuk annyi vízzel, hogy krémesre lehessen turmixolni. Megkóstoljuk,
igényel-e még utódjavítást, ha nem, akkor beletesszük az útifű maghéjat is, ezt
is összeturmixoljuk, és egy tálba kiöntve máris ehető.