0,5 kg spárga
0,5 kg tészta
6 dl növényi tej
4 ek. zabpehelyliszt
1 tofu
1 cm széles kolbász karika
5 ek. liszt
1 ek. kókuszzsír
petrezselyem
borsikafű
édesítő
só
Elkészítés:
A spárgát megtisztítjuk és feltesszük főni sós-édesítős vízben egy
kis kókuszzsírral. Eközben megfőzzük a tésztát és elkészítjük a
mártást úgy, hogy a liszteket összekeverjük a növényi tejjel, a
kolbásszal, a borsikafűvel és a lereszelt tofu 1/3-ával. Amikor
mindennel készen vagyunk, akkor rétegezzük egy közepesen nagy
tepsibe a következő módon: először a tészta, majd rátesszük a
spárgát, megszórjuk egy kis petrezselyemmel, ezután ráöntjük a
mártást, amit szintén megszórunk petrezselyemmel. Végül pedig a
reszelt tofuval. Sütőbe tesszük és 20-30 percen át
sütjük.