Hozzávalók:
20 dkg gabonakolbász
1 tk. borsikafű
2 tk. pirospaprika
2 vöröshagyma
4 db babérlevél
3-4 ek. liszt
Az előző este beáztatott babot sós vízben puhára
főzzük. Közben megpirítunk 2 fej hagymát, majd rádobjuk a
káposztát, és kb. 5 percig sütjük. Pirospaprikával összekeverjük, és felöntjük
vízzel, hogy éppen ellepje. Ezek utána beletesszük a fűszereket (1 tk
borsikafű, 4 babérlevél) és a gabonakolbászt. A sóval óvatosan bánjunk, és
kóstoljuk meg, hogy egyáltalán kell-e bele! Kb. 45 perc alatt
puhára főzzük. Az elfőtt levet a bab főzőlevéből pótoljuk. A megfőtt babot és a megfőtt káposztát összeborítjuk
annyi lével, hogy kb. 1 cm
lé még álljon rajta. A lisztből rántást készítünk, és 2 dl növényi tejfölt keverünk
bele. Ezután a rántást hozzákeverjük a forrásban lévő káposztához. A
lényeg, hogy a káposzta leve enyhén besűrűsödjön. Kenyérrel tálaljuk.