Hozzávalók:
50 -60 dkg csicseriborsó
60 dkg gersli
2-3 fejhagyma
fokhagyma
oragano
vegamix
szójaszósz
1 üveg paradicsom sűrítmény
édesítő
só
Elkészítés:
A csicseriborsót előtte nap beáztatjuk. Másnap azzal kezdjük, hogy felrakjuk főni.Fontos dolog a csicseriborsó főzésénél, hogy, amíg meg nem főzz ne rakjunk bele sót, csak utána. Közben csinálunk egy paradicsomos alapot a több hozzávalóból és a gerslit külön leforrázzuk. Ha megfőtt a csicseriborsó, kész a paradicsomos alap, akkor leöntjük a gersliről a vizet és összekeverjük őket. Tepsibe tesszük, öntünk rá még egy kis vizet, hogy az egészet ellepje, letakarjuk alufóliával és sütjük magas hőfokon 30-40 percig, majd levesszük a fóliát és addig sütjük, amíg a víz el nem párolog.