Ez úgy készült, hogy láttam egy fényképet egy-két péksüteményről és nagyon megtetszett. gondoltam próbáljuk meg elkészíteni. Elég finomra sikeredett.
Hozzávalók:
0,5 kg tönkölyliszt (lehet egy kis fehéret is beletenni)
1 cs. száraz élesztő (vagy normál)
4 ek. almaturmix (olaj helyett)
2 tk. só
1 ek. méz
víz
vegán felvágott, tofu, vagy amit épp tölteni szeretnénk bele
Elkészítés:
Hozzávalók:
0,5 kg tönkölyliszt (lehet egy kis fehéret is beletenni)
1 cs. száraz élesztő (vagy normál)
4 ek. almaturmix (olaj helyett)
2 tk. só
1 ek. méz
víz
vegán felvágott, tofu, vagy amit épp tölteni szeretnénk bele
Elkészítés:
Összegyúrjuk a tésztát. Ha normál élesztőt használunk, akkor egy kis langyos vízben mézzel felfuttatjuk először. Majd kelesztjük 30-45 percet. Ha eleget kelesztettük, akkor kinyújtjuk olyan fél cm-esre, lehetőleg kör formájú legyen a tészta, majd cikkekre vágjuk. Ráfektetjük a tölteléket és feltekerjük. 30-40 percig sütjük.