A tortához a piskóta kicsit kevés lett, vagyis nem teljesen ilyen tortát képzeltem el, de nálunk voltak a tesóim is és mindenki egyöntetűen azt mondta, hogy nem baj, ha nem szép egyenes az oldala, de legfelső részt is rakjuk a tortához. És még annyit kell hozzátennem, hogy az öcsém díszítette. :)
Pite:
0,5 kg liszt - 0,3 kg tönkölyliszt, 0,1 kg barnaliszt, 0,1 kg fehér(tönköly)liszt
1 csomag foszfátmentes sütőpor
1 tk. vanília
1 marok aszalt megy (elhagyható)
1-2 alma turmixolva
3 tk. sztívia (ízlés szerint lehet több vagy kevesebb)
1 tk. só
1 tk szódabikarbóna
1 ek. citromlé
növényi tej
Túró
+ gyümölcs (nálunk barack konzerv)
2 hidegen keverős puding
növényi tej/ tejszín
Elkészítés:
A pitét 1-2 nappal előbb szoktam megsütni. Így van ideje kihűlni, utána könnyebb vele dolgozni. Betölteni előző este szoktam, hogy egy kicsit a töltelék összeérjen a pitével. A pitehozzávalóit összekeverjük úgy, hogy viszonylag híg masszát kapjunk, majd kipapírozott tortaformába sütjük 30-45 percig 180°C-on. Másnap megcsináljuk a túrót és betöltjük. Majd kívülre kenjük a hidegen keverős pudingból készült krémet. Ahhoz, hogy jó kenhető masszát kapjunk az előírtnál kevesebb tejszínnel készítsük el a pudingot.