Omega 3 süti

A férjem nem annyira szeretni az egészséges, de nem annyira finom dolgokat. Így mindig ki kell találni, hogy hogyan lehet finoman tálalni. Nálunk ilyen mumus volt a lenmagolaj, illetve a barnaköles. Bár az utóbbival inkább az volt a baj, hogy elfelejtette enni. Anyukám küldött egy receptet, amit én kicsit tovább fejlesztettem. Nagyon ízlik neki. Minden nap 2 golyó az adag. 


Hozzávalók:
400-500 ml gyümölcslé
2 csésze aszalt gyümölcs - szilva, megy, mazsola, barack
1 csésze pirított darált lenmag
1/2 cs. darált dió
2 csésze barnaköles liszt
egy kis vanilia
édesítő


Elkészítés:
Felmelegítjük a gyümölcslevet addig, hogy épp, hogy elkezdjen főni, majd beletesszük az aszalt gyümölcsöket és állni hagyjuk. Ezután megpirítjuk a lenmagot, majd ledaráljuk a dióval együtt. Ha mindenez kész, akkor szépen összekeverjük az összes hozzávalókat. Ha kicsit híg és nem lehet belőle golyókat formázni, akkor hagyjuk még állni, a barnaköles és a lenmag fog felvenni nedvességet. Miután golyókat formáltam belőlük az egyik felét kókuszba, a másik felét karobba forgattam.