1 csokor újhagyma
1/2 csokor petrezselyem
1 tk. só
(50 ml olívaolaj-elhagyható)
1/2 citrom leve
1 tk. méz
1 kis gerezd fokhagyma
1/2 mk. kurkuma
1 ek. aprított vöröshagyma
1 ek. sörélesztőpehely
1 cs. főtt köles
1/2 csokor petrezselyem
1 tk. só
(50 ml olívaolaj-elhagyható)
1/2 citrom leve
1 tk. méz
1 kis gerezd fokhagyma
1/2 mk. kurkuma
1 ek. aprított vöröshagyma
1 ek. sörélesztőpehely
1 cs. főtt köles
Elkészítés:
A kölest feltesszük
sós vízben főzni 20 percre. Közben a tofut, újhagymát, petrezselymet felaprítjuk,
és összekeverjük egy nagy tálban. A sót, olívaolajat, citromlevet, mézet,
fokhagymát, kurkumát és a megfőtt kölest botmixerrel pürésítjük majd hozzáadjuk
a tofus keverékhez. A vöröshagymát és a sörélesztőpelyhet is belekeverjük, és
már kész is! Kenyérre kenve, köretnek, salátával nagyon finom!