Hozzávalók:
40 dkg zabpehely
2 ek. búzadara
2 aszalt paradicsom
2 ek. pirított lenmag
1 gerezd foki összenyomva
1 vöröshagyma apróra vágva
1 kis csokor petrezselyem
1 tk. bazsalikom
1 tk. oregano
1 tk. só
Elkészítés:
40 dkg zabpehely
2 ek. búzadara
2 aszalt paradicsom
2 ek. pirított lenmag
1 gerezd foki összenyomva
1 vöröshagyma apróra vágva
1 kis csokor petrezselyem
1 tk. bazsalikom
1 tk. oregano
1 tk. só
Elkészítés:
A zabpelyhet és a búzadarát összekeverjük és leöntjük forró vízzel, úgy hogy épp ne lepje el. A hagymákat kicsit megpirítjuk, majd a petrezselymet is belerakjuk és egy kicsit fenn hagyjuk a tűzhelyen, majd beletesszük a többi összetevővel együtt a tálba és összedolgozzuk. Fasírtokat formálunk belőle és papírozott, vagy kókuszzsírozott tepsibe sütjük 180 °C 15 percig, majd megforgatjuk őket és még 15 percig sütjük. Körettel tálaljuk.