Ez talán a lángos és a pizza keveréke, de nagyon finom lett. Lángos, mert foghagymás-tejfölös, pizza, mert vékony tésztát sütöttem neki és egy kis plusz dolgok is kerültek rá. A tésztáját elkészíthetjük egy régebbi pizzatészta alapján is, de én most kicsit variáltam.
Hozzávalók:
200 g tönkölyliszt
100 g fehérliszt
50 g amarant liszt
50 g barnakölesliszt
25 g őrültnapraforgó
1 kocka élesztő
1 tk. méz
2tk só
növényi tej
4 gerezd fokhagyma
1 hagyma
1 konzerv kukorica
2 dl növényi tejföl
3 ek. liszt
1 ek. kókuszzsír
só
Elkészítés:
Az élesztőt először felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival összekeverjük. Kelesztjük fél órát, addig elkészítjük a fokhagymás tejfölt úgy, hogy fokhagyma nyomón összenyomjuk a foghagymát és egy serpenyőben a kókuszzsíron elkezdjük pirítani, ha már szép barna, akkor ráöntjük a növényi tejföllel összekevert lisztet és egy kicsit kevergetve főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Sózzuk, majd félre rakjuk. Kinyújtjuk a tésztát és kicsit elősütjük (kb. 10 perc), majd rákenjük a fokhagymás tejfült, rátesszük a felkarikázott hagymát és a kukoricát, majd még sütjük tovább még 15-20 percig.