Búzahús

Már régóta birizgálta a fantáziámat a búzahús, szerettem volna valami alternatív fehérje forrást. Míg végül megtaláltam ezt a videót, és tényleg hamar és gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók:
25 dkg búzasikérpor
2 tk. só
zöldfűszerek
vegamix
késhegynyi szódabikarbóna
kb. 4 dl meleg víz




Elkészítés:
Az összes szilárd hozzávalót összekeverjük, majd elkezdjük adagolni a vizet addig, amíg össze nem áll. Állni hagyjuk addig míg egy nagyobb edénybe vizet forralunk. Ha forr beletesszük a tésztát és 10 percig főzzük, majd kivesszük és felszeleteljük és még 20 percet főzzük. Lehet rántani, levesbe tenni vagy a kár gyrost csinálni belőle. Fagyasztva jól tárolható, ha egyszerre többet tudunk készíteni, így nem kell minden alkalommal főzőcsközni.