Hozzávalók:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 dl növényi tej
1 kanál méz
5 dkg kókuszzsír
2 tk só
Pörihez:
25 dkg gomba
25 dkg kukorica
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk. borsikafű
2 tk. pirospaprika
só
Elkészítés:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
3 dl növényi tej
1 kanál méz
5 dkg kókuszzsír
2 tk só
Pörihez:
25 dkg gomba
25 dkg kukorica
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 tk. borsikafű
2 tk. pirospaprika
só
Elkészítés:
Felfuttatjuk az élesztőt egy kis meleg vízben mézzel, és összekeverjük a tészta száraz összetevőivel, annyit tejet rakunk hozzá, hogy ne legyen túl híg a tészta. Amikor kellően lágy tésztát kapunk, akkor öntjük bele a felolvasztott kókuszzsírt, majd azt is beledolgozzuk a tésztába. Ha készen vagyunk, meleg helyre tesszük kelni. Közbe megcsináljuk a pörköltet. A hagymákat megpirítjuk, majd beletesszük a fűszereket, ezek után a gombát és a kukoricát, amikor nagyjából elfőtte a vizet. akkor lezárjuk és félretesszük. Amikor a tészta jól megkelt, akkor kinyújtjuk kb. fél- egy cm vastagra és fánk szaggatóval, vagy egy nagyobb pohárral, vagy műanyag tállal kiszaggatjuk. Beletesszük a tepsibe és egy kisebb pohár fenekével kis mélyedést nyomunk a tésztába, ahová tesszük a pörköltet. Előmelegített sütőben sütjük kb. 20 percig 200 °C-on.