A
hozzávalókhoz azért nem írtam mennyiséget, mert ezt rábízom a kedves olvasóra
és az ízlésére. A hagyma jó ízt ad neki, azt nem szabad sajnálni. A férjem jó
paradicsomosan szereti, a nagypapám paradicsom nélkül csinálja. Lehet
próbálgatni az arányokat.
paradicsom
paprika
hagyma
borsikafű
pirospaprika
fokhagyma
édesítő
só
Elkészítés:
Először minden hozzávalót előkészítünk, a hagymát felszeleteljük, a paprikát feldaraboljuk, a paradicsomot lehéjazzuk és feldaraboljuk. A paradicsomot úgy lehet a legegyszerűbben lehéjazni, ha kivágjuk a szárát és négy részben bevágjuk a héját, majd forró vízbe dobjuk pár percre, amikor már látjuk, hogy kezd felpöndörödni a héj, akkor kivesszük és egyszerűen lehúzzuk. Ha mindent előkészítettünk, akkor megpirítjuk a hagymát, majd rátesszük a paradicsomot, semmiképpen sem vizet, majd a paprikát és a fűszereket. Addig fűzzük, amíg a paprika meg nem puhul, majd kenyérrel, tésztával, tarhonyával, virslivel vagy gabonakolbásszal tálaljuk.