Lilakáposztás tészta



Hozzávalók:
1 hagyma
50 dkg lilakáposzta
50 dkg tészta
5-6 dkg dióbél
1 ek aprított petrezselyemzöld
1 füstölt tofu
1 tk. borsikafű
1 tk. koriander
1 tk. curry
1 tk. szerecsendió
                                                     1 ek. vegamix
                                                     szójaszósz
                                                     édesítő
                                                     só

Elkészítés
A hagymát felaprítjuk, a káposztát legyaluljuk vagy vékonyan felszeleteljük. Egy edényben a hagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a káposzta nagy részét, és a fűszereket. Fedő alatt, alacsony hőfokon 15 percig pároljuk. Egy másik lábasban enyhén sós vizet forralunk, ebben megfőzzük a tésztát (a csomagoláson található utasítás alapján). Az utolsó 5 percre hozzáadjuk a maradék káposztát.A dióbeleket kissé összetördeljük, majd egy serpenyőben megpirítjuk (zsiradék nélkül). A káposztás tésztát szűrőn nagyjából lecsepegtetjük majd egy nagy tálba töltjük. Hozzáadjuk a párolt káposztát, dióbeleket és aprított zöldfűszert. Ízlés szerint sózzuk. Reszelt tofuval tálaljuk.