Spenót főzelék tofurántottával

Hozzávalók (1 napra 3-4 főre):
fél kg spenót, friss vagy fagyasztott
3-4 ek. liszt
2-3 gerezd foki
0,5 dl növényi tej
0,5 tk. borsikafű
1 tk vegamix
egy kis darab kókuszzsír



1 natúr tofu
1 hagyma
2 ek. szójaszósz

Elkészítés:
Felolvasztjuk a kókuszzsír és rádobjuk a spenótot, majd ráöntjük a tejet és fűszerezzük. Ha össze esett a spenót botmixerrel kissé pépesítjük, majd főzzük még 5-10 percet. Ha kész a liszttel sűrítjük. 

A hagymát felvágjuk, apró darabokra, a tofut pedig szét nyomkodjuk és megpirítjuk együtt a kettőt, majd ráöntjük a szójaszószt. A főzelékkel tálaljuk.