Gombaragu

Hozzávalók:
1 kg gomba
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 csokor friss petrezselyem
1 szelet kaliforniai paprika
2 tk. só
2 ek. vegamix
2 dl növényi tejföl
3 ek. liszt
kb. 1 dl víz

Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és vízen megpároljuk, hozzáadjuk az ételízesítőt, a fokhagymát, az apróra vágott paprikát és a felaprított petrezselymet. Rátesszük a meghámozott és apró kockákra vágott gombát, megsózzuk és fedő alatt megpuhítjuk. Közben a lisztet, a kukoricatejport és a vizet egy habverő segítségével egyenletesen, csomómentesen kikeverjük. Ezt ráöntjük a gombára, majd  még 4-5 perc alatt összefőzzük. Tésztával vagy nokedlivel lehet tálalni.