Fokhagymás- tejfölös pizza

Ez talán a lángos és a pizza keveréke, de nagyon finom lett. Lángos, mert foghagymás-tejfölös, pizza, mert vékony tésztát sütöttem neki és egy kis plusz dolgok is kerültek rá. A tésztáját elkészíthetjük egy régebbi pizzatészta alapján is, de én most kicsit variáltam.

Hozzávalók:
200 g tönkölyliszt
100 g fehérliszt
50 g amarant liszt 
50 g barnakölesliszt
25 g őrültnapraforgó
1 kocka élesztő
1 tk. méz
2tk só
növényi tej

4 gerezd fokhagyma
1 hagyma
1 konzerv kukorica
2 dl növényi tejföl
3 ek. liszt
1 ek. kókuszzsír

Elkészítés:
Az élesztőt először felfuttatjuk, majd a tészta többi hozzávalóival összekeverjük. Kelesztjük fél órát, addig elkészítjük a fokhagymás tejfölt úgy, hogy fokhagyma nyomón összenyomjuk a foghagymát és egy serpenyőben a kókuszzsíron elkezdjük pirítani, ha már szép barna, akkor ráöntjük a növényi tejföllel összekevert lisztet és egy kicsit kevergetve főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Sózzuk, majd félre rakjuk. Kinyújtjuk a tésztát és kicsit elősütjük (kb. 10 perc), majd rákenjük a fokhagymás tejfült, rátesszük a felkarikázott hagymát és a kukoricát, majd még sütjük tovább még 15-20 percig. 

Tojásos paprika

Hozzávalók:
3-4 db paprika
1 db vöröshagyma/lilahagyma
1 csomag selyemtofu
3 tk. fekete só
1 ek. kókuszzsír




Elkészítés:
A hagymát és a paprikát feldaraboljuk és a kókuszzsíron elkezdjük sütni. Megsózzuk és hamarosan egy kis levet fog ereszteni a paprika. Közben a tofut villával összetörjük és hozzáadjuk a többihez. Addig sütjük, amíg a paprika meg nem sült. Kenyérrel és zöldségekkel tálaljuk. 


Savanyú züldbableves

Hozzávalók:
50-70 dkg zöldbab
4-5 db közepes krumpli
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
1 kis konzerv sűrített paradicsom
petrezselyem
2 ek. finomliszt
1 ek. vegamix
1 tk. paprika
2 -3 ek. citromlé
                                                     1 tk. ecet
                                                     só
                                                     növényi tejföl

Elkészítés:
A zöldségeket megpucoljuk és feldaraboljuk. A hagymát és fokhagymát egy kevés vízen megpirítjuk, majd felöntjük vízzel és beletesszük a fűszereket, a citromlét, az ecetet és a krumplit, majd kicsit később a zöldbabot. Ha minden megfőtt, akkor behabarjuk a lisztel és a növényi tejföllel.