Zeller pörkölt

Hozzávalók:
1 friss zellergumó
25 dkg kukorica
1-2 vöröshagyma
1 -2 gerezd fokhagyma
1 füstölt tofu
(kukorica keményítő)
0,5 l paradicsomlé
1 tk. paprika
1 tk. borsikafű
édesítő
                                                     só

Elkészítés:
Megpucoljuk a hagymákat és a zellert. A hagymákat megpirítjuk, majd ráöntjük a paradicsomlevet, egy kis vizet, a zellert, majd a fűszereket. Ha a zeller megfőtt, akkor mehet bele a kukorica és a tofu, esetleg ha kicsit sok lé lett, vagy szeretjük kicsit sűrűbben, akkor kukoricakeményítővel besűríthetjük. Tésztával tálaljuk.

Diófasírt

Hozzávalók:
0,5 kg darált dió
1 kg áztatott kenyér
1-2 db főtt krumpli
kis darabka gabonakolbász (elhagyható)
zabpehelyliszt/zabpehely
zsemlemorzsa
2 gerezd fokhagyma
2 tk. piros paprika
2 tk. borsikafű
0,5 tk. kömény
                                                      só

Elkészítés:
A kenyérre forró vizet öntünk, a diót megdaráljuk, a krumplit megfőzzük. Ha a krumpli megfőtt, akkor megtörjük és a többi összetevővel összekeverjük, annyi zabpelyhet és zsemlemorzsát rakunk, hogy formázható legyen. Fasírtot formálunk belőle és sütőpapíron kisütjük. Tésztával, kuszkusszal, krumplival vagy bulgurral fogyasztjuk.

Tofus- kukoricás muffin

Hozzávalók:
30 dkg finomliszt
½ csomag foszfátmentes sütőpor
hagyma
10 dkg kukorica
15 dkg füstölt tofu
víz



Elkészítés:
Megpirítjuk a hagymát, közben a lisztet és a sütőport összekeverjük. Megsózzuk, beleszórjuk a kukoricát és az apró kockákra vágott tofut. Belemérjük a vizet és alaposan összekeverjük. Muffin formában 30 perc alatt, 180 fokos lángon kisütjük. A receptet innen vettem, csak kicsit átalakítottam.